Interessante Literatuur

Houd me vast is een boek geschreven door de grondlegster van Emotionally Focused Therapy (EFT). Sue Johnson beschrijft op een zeer toegankelijke, begrijpelijke manier de principes van EFT en helpt je zodoende op weg – naar meer verbondenheid en een veilige relatie – aan de hand van zeven gesprekken om samen te voeren (aan de hand van een aantal opdrachten en/of vragen per hoofdstuk).
Een verhelderend boek over het belang van de kleine dingen voor je relatie.
De liefde blijft een mysterie. Maar als je haar vindt, moet je haar proberen vast te houden. Dat kan, door elkaar op elk moment bewust (graag) te blijven zien. Letterlijk en figuurlijk.
Psycholoog, relatietherapeut en oprichter van EFT Belgium, Lieven Migerode begeleidt al vele jaren koppels die vastlopen in hun relatie, ondanks hun liefde voor elkaar. Vaak ligt zich onbegrepen en ‘ongezien’ voelen – veelal ongewild en onbewust – aan de basis.
In dit uiterst toegankelijke boek vat hij zijn visie op wat liefdesrelaties gezond en gelukkig houdt samen, en toont hij hoe je elkaar terug kunt vinden.
Relaties, hoe doe je dat? laat zien hoe relaties zich ontwikkelen en hoe de situatie waarin je bent opgegroeid, daar invloed op heeft. Het boek helpt je om je eigen gedrag en dat van je partner te begrijpen en leert je om negatieve patronen te doorbreken. Je ontdekt hoe je jezelf kunt blijven in een relatie, terwijl je tegelijk open blijft staan voor je partner.
Relatietherapeut (en boegbeeld van EFT Nederland) Karin Wagenaar maakt de wetenschappelijke inzichten rond EFT zo toegankelijk, dat je ze zelf kunt gebruiken om je relatie te versterken.